Микроблейдинг

1. Какво представлява микроблейдингът

Това е процедура, при която се извършва частична или цялостна реконструкция на веждите с цел изграждане на естествена космена структура чрез имитиране растежа на косъма.

Всяко косъмче се нанася индивидуално с помощта на много фино острие, което вкарва пигмент в епидермиса. Тъй като пигмента се поставя много близо до повърхностния кожен слой, щрихите (косъмчетата) се получават ясни и много фини.

Разликата с традиционния перманентен грим е голяма. Техниката на работа е съвсем различна. При микроблейдинга не се изплозва машинка. Пигментите се поставят ръчно с помощта на писалка, на която се поставят винаги стерилни, еднократни остриета.

2. Защо веждите на снимките изглеждат тъмни

Веждите на снимките изглеждат по-тъмни, защото при завършване на процедурата те са в процес на окисляване. Това е нормален и неизбежен процес при подобен вид манипулации. Процесът на окисляване (взаимодействие между кожа и пигмента) започва 5-10 минути след нанасяне на пигмента и продължава до 4-тия ден средно, след това се връща цвета, който сме нанесли.

3. Кога не се прави микроблейдинг

  • Микроблейдинг не се прилага при хора с активен диабет, при наличие на херпеси, обриви, много брадавици и бенки по веждите.
  • По време на бременност и кърмене
  • При много мазна кожа задържането на пигмента е по-краткотрайно заради себума, който отделя кожата. За мазната кожа по-подходяща е смесената техника.

4. Какво е ретуш

Ретушът е повторна манипулация, която се прави в рамките от 1,5-2 месеца след първоначалната. Той се прави за освежаване, подчертаване и възстановяване на (ако има такива) паднали, избледнели косъмчета. Ретушът не се заплаща, той влиза в първоначалната цена.

Цена терапия
Микроблейдинг 250 лв.

Веднага след процедура

След ретуш

4-8 дни след това

28-30 дни след ретуш

28 дни след процедура

Услугата се изпълнява от

Дияна Карова

Козметик